Naturalne Leczenie - Zahamuj schorzenia i dolegliwości
Dodane przez pomagamyDBVpl dnia 24-08-2010 06:08

Schorzenia i dolegliwości ulegające zahamowaniu
przy umiejętnym zastosowaniu jarzyn, owoców i zbóż


  ◊ Alkoholizm - kapusta, pietruszka.
  ◊ Alergia - rzodkiewka czerwona.
  ◊ Anemia - brzoskwinia, szparag, burak czerwona, zboża, cykoria, marchew, kapusta, rzeżucha, szpinak, kasztan, melon, orzechy, pietruszka, gruszki, jabłka, śliwki, winogrona, rabarbar, chrzan.
  ◊ Angina - czarna porzeczka, seler, morwa, jarzyna, rzepa, cytryna, kapusta.
  ◊ Afty - marchew, morwa, cytryna.
  ◊ Arterioskleroza - czarna porzeczka, czereśnia, cykoria, ogórek, truskawka, czerwona porzeczka, sałata, gruszki, ziemniaki, pomidor, winogrona, jabłka, słonecznik, żyto, soja, orzechy.
  ◊ Artretyzm - czarna porzeczka, czereśnia, cykoria, kapusta, ogórek, truskawka, czerwona porzeczka, sałata, gruszki, ziemniaki, czarna rzodkiew, winogrona, pomidor.
  ◊ Astma - marchew, kapusta, sałata, pietruszka, czarna rzodkiew, rzodkiewka czerwona, chrzan, szczypiorek.
  ◊ Brodawki, kurzajki - kapusta.
  ◊ Brak apetytu - morele, seler, cykoria, rzeżucha, malina, pietruszka, chrzan, rabarbar, pomidor.
  ◊ Bezsenność - morele, kapusta, dynia, owies.
  ◊ Biegunki - marchew, czarna porzeczka, kasztan, kapusta, jarzyna, orzech, jabłko, ryż, jęczmień.
  ◊ Blednica - szpinak, marchew.
  ◊ Bronchit - marchew, szczypiorek, cebula, kapusta, rzeżucha, sałata, jabłko, czarna rzodkiew, chrzan, jeżyna, rzepa, jęczmień.
  ◊ Brak mleka - u matek karmiących piersią: marchew i zboża skiełkowane.
  ◊ Cukrzyca - owies, cykoria, kapusta, rzeżucha, fasola, sałata, orzechy, ziemniaki.
  ◊ Czyraki, owrzodzenia skóry - marchew, kapusta, sałata, rzepa, szczaw, winogrona.
  ◊ Drogi oddechowe (stany zapalne) - szparagi, marchew, czarna porzeczka, cebula, rzodkiewka czerwona, rzodkiew czarna, winogrona.
  ◊ Drogi moczowe (stany zapalne) - cykoria, kapusta, dynia, rzeżucha, ma-lina porzeczka czerwona, sałata, winogrona, jęczmień.
  ◊ Egzema - marchew, kapusta, rzeżucha, rzepa, rzodkiew czarna, winogrona.
  ◊ Grypa, gorączka - marchew, ogórek, malina, porzeczka czarna, pietruszka, jabłko, jęczmień.
  ◊ Hemoroidy - cebula, kasztan, kapusta, melon, ziemniak.
  ◊ Jelita (kolka, nieżyty) - ogórek, marchew, kapusta, dynia, porzeczka czerwona, rzepa, jabłko, pomidor, winogrona, jęczmień.
  ◊ Kamienie żółciowe - Czereśnia, rzeżucha, truskawka, sałata, rzodkiewka, czerwona, rzodkiew czarna, pomidor, winogrona, ziemniak.
  ◊ Kamienie moczowe - seler, czereśnia, kapusta, rzeżucha, truskawka, porzeczka czarna, fasola, melon, rzepa, orzech laskowy, orzech włoski, brzoskwinie, pietruszka, czarna rzodkiew, chrzan, pomidor, jabłko, winogrona, owies.
  ◊ Kaszel - kapusta, sałata, rzepa.
  ◊ Katar nosa - kapusta.
  ◊ Koklusz, krztusiec - kapusta, sałata, rzodkiew czarna.
  ◊ Liszaje - marchew, kapusta, ogórek, rzeżucha, porzeczka czerwona, fasolka zielona, szczaw.
  ◊ Łamliwość kapilarna (naczyń włosowatych) - kapusta, gryka (tatarka).
  ◊ Menstruacja (brak) - morela, marchew, czereśnia, kasztan, kapusta, szpinak, orzech laskowy, soja, żyto.
  ◊ Menstruacja (bolesna) - kapusta, sałata, pietruszka.
  ◊ Migrena - koper, kapusta, czereśnia, cytryna.
  ◊ Nadnercze (niewydolność) - seler.
  ◊ Nadciśnienie tętnicze - jęczmień.
  ◊ Nerki (kolka) - seler, kapusta, orzech laskowy
  ◊ Nerwica ogólna - morela, burak czerwony, seler, kapusta, sałata, pietruszka, brzoskwinia, jabłko, soja, owies.
  ◊ Nerwica żołądka - marchew, kapusta, koper , sałata, jabłko, ziemniak.
  ◊ Newralgia (bóle) - kapusta, pietruszka, chrzan,
  ◊ Niestrawność żołądkowa - seler, kapusta, cebula, dynia, koper, truskawka, porzeczka czerwona, chrzan, brzoskwinia, pietruszka, rabarbar, winogrona, jęczmień, ziemniak.
  ◊ Odmrożenia - marchew, seler, cebula, kapusta, rzepa, ziemniak.
  ◊ Oparzenia - burak czerwony, marchew, cebula, szpinak, sałata, melon.
  ◊ Osłabienie ogólne - brzoskwinia, marchew, seler, kasztan, cykoria, kapusta, dynia, szpinak, koper, truskawka, malina, fasola, kukurydza, winogrona, rabarbar, pomidor, owies, ryż, soja.
  ◊ Owrzodzenia skóry - buraki czerwona, marchew, kapusta, dynia, sałata, melon, rzepa, szczaw.
  ◊ Pasożyty jelitowe - marchew, kapusta, dynia, rzeżucha, orzech włoski, pietruszka, rabarbar.
  ◊ Piasek moczowy - marchew, cykoria, ogórek, rzepa.
  ◊ Pęcherz moczowy - kapusta, rzepa, jęczmień.
  ◊ Piegi - ogórek, rzeżucha, pietruszka.
  ◊ Pielęgnacja twarzy - morela, marchew, cebula, czereśnia, kapusta, truskawka, melon, brzoskwinia, pietruszka, jabłko, winogrona.
  ◊ Przemęczenie fizyczno-psychiczne - morela, seler, kasztan, szpinak, fasola, gruszka, jabłko, winogrona, ryż, soja, owies.
  ◊ Rekonwalescencja (powracanie do zdrowia) - morela, seler, kasztan, szpinak, fasola, jabłko, winogrona, kukurydza, soja.
  ◊ Reumatyzm - marchew, czarna porzeczka, seler, cebula, czereśnia, kapusta, rzeżucha, koper, truskawka, malina, fasola, melon, szczaw, pietruszka, gruszka, jabłko, śliwka, rzodkiew czarna, rzodkiewka czerwona, chrzan, pomidor, winogrona.
  ◊ Serce (przemęczenie) - jabłko, kukurydza, zielona fasolka, sałata, żyto, pszenica.
  ◊ Skóra (pękanie) - marchew, kapusta, ogórek, ziemniak.
  ◊ Skora (stany infekcyjne, wysypki) - burak czerwony, marchew, cebula, kapusta, rzeżucha, truskawka, malina, orzech, winogrona, ryż.
  ◊ Skóra (zranienia) - marchew, seler, kapusta, pietruszka.
  ◊ Tarczyca (nadczynność) - kukurydza.
  ◊ Tarczyca (niewydolność) - owies.
  ◊ Trądzik - kapusta, sałata, rzepa, pomidor.
  ◊ Ukąszenia owadów - cebula, kapusta, porzeczka czarna, pietruszka, pomidor
  ◊ Wątroba (kolka) - cebula, cykoria, kapusta, rzodkiew czarna.
  ◊ Wątroba (stan zapalny) - marchew, porzeczka czarna, seler, cebula, czereśnia, cykoria, kapusta, dynia, rzeżucha, truskawka, porzeczka czerwona, fasolka zielona, sałata.
  ◊ Wzdęcia (gazy) - koper, pietruszka.
  ◊ Wypadanie włosów - rzeżucha.
  ◊ Zaparcia (obstrukcja) - morela, burak czerwony, marchew, cebula, czereśnia, cykoria, kapusta, szpinak, truskawka, malina, porzeczka czerwona, sałata, melon, szczaw, brzoskwinia, ziemniak, winogrona, żyto.
  ◊ Zatrucia pokarmowe - ogórek, gruszka, winogrona, pomidor, jabłko.
  ◊ Żółtaczka - marchew, cebula, cykoria, kapusta, porzeczka czerwona, sałata, rzodkiew czarna, rzodkiewka czerwona, kapusta.

Źródło: wolfpunk.most.org.pl

Wróć do zakładki - Medycyna